Igre za decu tokom zime

1 Comment

Igre za decu tokom zime donose novi vid zabave.

Dolazak zime deca sa nestrpljenjem očekuju, jer ona donosi igranje na snegu. Dok je za malo starije mališane asocija za zimski raspust kojim će naputi baterije za nove školske obaveze.

Grudvanje, sankanje, klizanje, pravljenje sneška belića – samo su neke od zimskih radosti na snegu. Međutim, temperature ispod nule, mraz i vetar ne dozvoljavaju celodnevni boravak napolju, kao što je to slučaj za vreme letnjih meseci.

Zato je pred roditeljima novi izazov – kako da učine zanimljivim tmurne dane provedene u kući. U tome im mogu pomoći raznovrsne kreativne, a edukativne igrice.

Dečija igraonica i rođendaonica, Sarin oblačak vam otkriva najbolje igre za decu tokom zime.

Igre za decu tokom zime u kojima učestvuju i roditelji

Hladni dani odlična su prilika da porodica više vremena provodi u zajedničkim aktivnostima. Umesto da pustite svoje mališane da se sami igraju, prepustite se njihov mašti i – neka igra nema granica!

decija igraonica

Igre za decu tokom zime pružaju mogućnost odraslima da na trenutak zaborave na probleme na poslu i vrate se u bezbrižne dane detinjstva. Takođe, one su najbolji način da se povežete sa svojom decom. Da otkrijete njihove misli, želje, ideje.

Igre za decu tokom zime treba prilagoditi njihovom uzrastu. Tako su mališanima od 2. do 5. godine zanimljive igre imitacije i pretvaranja. Možete sa njima oživeti omiljenu bajku, pretvarati se da ste gusar u potrazi za blagom. Ili, pak, uz pomoć jastuka i prekrivača “sagradite” dvorac koji ćete zajedno braniti od napada zmajeva.

Deca ovih godina pokazuju veliko interesovanje za pravljenje figurica od plastelina i crtanje. Dok puzzle slagalicama ne mogu da odole ni najmlađi ni stariji članovi porodice.

Ukoliko su vaša deca krenula u školu, tu su brojne društvene igre. Počev od dobrih starih “Ne ljuti se čoveče”, “Riziko”, “Monopol”, pa do modernih kao što su “Cluedo”, “Istina ili zabluda”, “Tvister”…

Edukativne igre za decu tokom zime

S obzirom da poražavajuća statistika pokazuje da deca mnogo vremena provode ispred televizora i kompjutera, iskoristite igre za decu tokom zime kao podlogu za učenje.

Igre za decu

Prave vrednosti započinju čitanjeg knjiga. Na taj način deca obogaćuju svoj rečnik, uče pravilno da se izražavaju, ali razvijaju i maštu. Knjižare su pune knjiga za decu. Pa pored školske lektire možete pronaći i mnoge druge prema uzrastu.

Mlađoj deci, koja tek otkrivaju slova, možete napraviti kartice sa slovima. Njih ćete lako kombinovati u igri pogađanja slova, slaganja prvih reči isl.

Edukativni značaj igre ne odnosi se samo na učenje vezano za školu. Njime može da se ispolji kreativnost i talenat deteta. Iskoristite hladne dane da zajedničkim snagama napravite ukusne keksiće ili kućice za ptice i kuce lutalice.

Sigurni smo da će deca sa radošću prihvatiti ove zadatke, a vi ćete dobiti malu pomoć.

Kada ponestane ideja, vreme je za dečije igraonice

Ako ste isprobali sve igre za decu tokom zime i ništa novo vam ne pada na pamet, vreme je za kratki predah.

Na sreću, danas postoje igraonice, koje pružaju najbolju zabavu vašim mališanima. Razne penjalice i tobogani najbolji su način za izbacivanje viška energije. Dok stručno osoblje nije tu samo da brine o deci, već i da ih zabavi nizom edukativnih igrica.

Rođendaonica Novi Beograd

I što je najvažnije igraonica za decu je pravo mesto za druženje sa vršnjacima i upoznavanje novih prijatelja.

Dečija igraonica Novi Beograd, Sarin oblačak učiniće sve da vašim mališanima ne bude dosadno tokom hladnih dana.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

About us and this blog

We are a digital marketing company with a focus on helping our customers achieve great results across several key areas.

Request a free quote

We offer professional SEO services that help websites increase their organic search score drastically in order to compete for the highest rankings even when it comes to highly competitive keywords.

Subscribe to our newsletter!

There is no form with title: "SEOWP: MailChimp Subscribe Form – Vertical". Select a new form title if you rename it.

More from our blog

See all posts

Leave a Comment