Kako socijalizovati dete pre polaska u školu – Igraonica kao idealan način

No Comments

Socijalizacija je veoma važna za normalan razvoj dece, a jasno je da ovaj proces počinje i pre polaska u školu. Zato se mnogi roditelji pitaju kako socijalizovati dete pre škole, odnosno pre polaska u školu? Na koji način ga pripremiti za ono šta ga u njoj čeka?

Vreme koje vaš mališan provodi u igranju sa vršnjacima je idealan način za socijalizaciju. Jer, druženje sa ostalom decom pomoći da razvija važne socijalne veštine. Najbolje mesto za to je naša igraonica.

Kako socijalizovati dete pre škole i zašto je to bitno?

Postoji više razloga zbog kojih je rana socijalizacija veoma bitna.

Za početak, socijalizacija pomaže deci da se usmere ka svojim potencijalima i veštinama, kao i socijalnim interakcijama u godinama koje predstoje. Izgradnja i unapređenje ovih veština ih takođe podstiče da počnu da razvijaju osećaj sopstvene vrednosti, kao i samopouzdanje. Dalje, na ovaj način se upoznaju sa očekivanjima koje drugi imaju od njih.

kako socijalizovati dete pre škole Sarin Oblačak 2

Poboljšanje dečijih socijalnih veština je usko povezano sa svim aspektima razvoja: moralnim, intelektualnim i emocionalnim. To je razlog zbog kojeg je ključno započeti socijalizaciju s drugom decom u ranim godinama. Igranje u bezbednom okruženju pomaže mališanima da bolje upoznaju i razumeju sebe, ali i druge. To znači da se upravo u ranom uzrastu uče najvažnije socijalne veštine, koje se koriste kroz ceo život.

Kako socijalizovati dete pre polaska u školu – Mogući problemi

Iz nekih razloga, neka deca ne razvijaju socijalne veštine tako lako kao druga. Oni mogu autentično tražiti kontakt sa s vršnjacima ali ukoliko naiđu na otpor ili odbijanje, često dolazi do stresa, a deca se povlače u sigurnost porodičnog okruženja. Razume se, za roditelje je ovo jako bolno, jer žele da njihovi mališani budu prihvaćeni i da imaju drugare. Poseban problem se javlja kod dece sa Daunovim sindromom – naime, budući da su na neki način drugačija, veoma im je teško da ostvare kvalitetne interakcije i da uživaju u bezbrižnoj igri poput ostale dece.

Ove probleme treba sagledati i shvatiti ozbiljno, a zatim smisliti plan njihovog rešavanja pažljivo i promisleno – kao da je reč o naučnim pitanjima, jer u stvari, i jeste. Brojna istraživanja iz akademske psihologije ukazuju da obrasci sklapanja prijateljstava u detinjstvu kao i iskustva u ranom dobu oblikuju buduće modele odnosa sa drugim ljudima. Poznati mislilac Sigmund Frojd je mudro zaključio: „Dete je otac čoveka“, što govori o krucijalnoj važnosti detinjstva za normalan razvoj zdrave ličnosti.

Jedan od načina da se ovom problemu pristupi jeste veoma kreativno rešenje, u kome će deca definitivno uživati. Igraonica je najbolji izbor za vaše mališane, jer ovde mogu uživati u igri bez granica i upoznavati sebe i druge. Sve što je potrebno je vreme i inicijativa roditelja, i zabava može da počne!

Igraonica Sarin Oblačak je idealno rešenje

Ukoliko ne znate gde i kako socijalizovati dete pre škole, odnosno pre polaska u školu, donosimo vam sjajne vesti. One će vam rešiti ovu važnu dilemu.

kako socijalizovati dete pre škole Sarin Oblačak 3

Igraonica Sarin Oblačak je poznata kao mesto gde zabava ne prestaje, i gde se sklapaju mnoga poznanstva koja često prerastaju u dugogodišnja prijateljstva. Dečije žurke nikada nisu bile zabavnije, jer naši animatori znaju pravi način da dopru do vaše dece, i da ih uključe u brojne sadržajne aktivnosti. Naročito se izdvajaju kreativne radionice, u kojima deca uživaju i koje drže njihovu pažnju.

Ponosno ističemo da se u našoj igraonici prevazilaze sve razlike a preovladava iskrena želja za druženjem. Bilo da su vaša deca mirna i povučena, ili pak hiperaktivna, mi smo tu da im pomognemo da pronađu „zajednički jezik“ i da uživaju u bezbrižnoj igri. Tu je i ukusna hrana, koja im omogućava da naprave pauzu u svakom trenutku.

Proslavite rođendan svog deteta u najboljoj igraonici, a mi ćemo se pobrinuti da nam opet dođete.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

About us and this blog

We are a digital marketing company with a focus on helping our customers achieve great results across several key areas.

Request a free quote

We offer professional SEO services that help websites increase their organic search score drastically in order to compete for the highest rankings even when it comes to highly competitive keywords.

Subscribe to our newsletter!

There is no form with title: "SEOWP: MailChimp Subscribe Form – Vertical". Select a new form title if you rename it.

More from our blog

See all posts

Leave a Comment