Naučite svoju decu da se igraju

No Comments

Svaki roditelj bi trebalo da zna važnost koju igra zauzima u svetu svakog deteta. Ovo je najjednostavniji način da čujete njihove ideje i da uplovite u svet njihove mašte. Takođe je zabavno gledati koliko mališani mogu biti kreativni dok koriste svoju maštu kada je u pitanju saznavanje svoje okoline. Zato je veoma važno da naučite svoju decu da se igraju.

U ovom blogu vam otkrivamo važnost sadržajne igre, koja je preduslov zdravog odrastanja. Kao i uvek, Sarin Oblačak je uvek tu da vam pomogne da učinite detinjstvo svog deteta zaista posebnim periodom koji će uvek pamtiti.

Naučite svoju decu da se igraju -1-

Zašto je bitno da naučite svoju decu da se igraju?

Igra je za decu daleko moćnija nego što mnogi roditelji shvataju. Zapravo je ključ učenja. Istraživači i nastavnici širom sveta otkrili su da igra može pomoći olakšavanju učenja i razvoju ključnih veština kao što su ispitivanje, izražavanje, eksperimentisanje i sposobnost za timski rad.

Naročito je bitna smislena igra. Ona ostavlja dovoljno prostora za pravljenje izbora, a dete se oseća veoma prijatno i pruža mu se mogućnost da upravlja svojom pažnjom. Svaki napredak se dešava spontano, jer ne postoje uputstva kojih se treba držati. Najbitnije je to što dete pokreće unutrašnja motivacija a ne neki spoljašnji faktor. Da bi se pojavio ovaj tip igre potrebno je stvoriti okruženje bez rizika. Jedino u takvom okruženju deca mogu eksperimentirati i isprobavati nove ideje. Zbog toga su igraonice idealno rešenje, i mesto za neprestanu zabavu.

U smislenoj igri deca su aktivni učesnici. Na primer, umesto da pasivno prisustvuju dešavanju, ona preuzimaju uloge zajedno sa vršnjacima i reaguju prema pravilima igre koju su kreirali.

Kako da naučite svoju decu da se igraju?

Moramo uzeti u obzir da mala deca uče na sasvim drugačije načine u odnosu na odrasle.

Deca uče upoređujući fizička iskustva, interakcije sa drugim ljudima i sopstvena osećanja. Pritom, nauče ogromnu količinu materijala kroz svoju maštu.

Igra je ono što spaja logičke i kreativne delove mozga. Kod male dece, često dovodi do aktivnosti celog tela koja im pomaže da razviju veštine koje će im biti potrebne kasnije u životu. Trčanje, ples, penjanje, skakanje – sve ove aktivnosti podstiču razvoj mišića i pomažu u preciziranju motoričkih sposobnosti. Takođe je odličan način da se vaši mališani oslobode viška energije i stresa, naročito kada se radi o nemirnoj deci.

Prilikom igranja, deca uče da regulišu svoje emocije i razmišljaju pre nego što deluju. Ova igra uloga pomaže deci da se socijalizuju i izgrade socijalne veštine i pomaže im da postanu ona vrsta odraslih koja može uspevati u različitim ličnim i profesionalnim okruženjima.

Naučite svoju decu da se igraju -2-

Igraonica Sarin Oblačak – Mesto za igru bez granica

Jedan od naših glavnih ciljeva je da pomognemo vašim mališanima da nauče da postavljaju pitanja i da se izražavaju, sarađuju sa drugima. Takođe želimo da zadrže svoju prirodnu radoznalost i da nikada ne izgube uzbuđenje zbog učenja nečeg novog. Sve se to postiže stvaranjem zabavne atmosfere i putem pažljivo isplaniranih aktivnosti za vašu decu. Jedne od njih su i kreativne radionice.

Organizujemo proslave rođendana u skladu sa vašim željama, na kojima nastaju najlepše uspomene. Igranje ne mora da prestane čak ni tokom hladnih dana, jer je Sarin Oblačak uvek tu da vam pomogne da obradujete svoje mališane.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

About us and this blog

We are a digital marketing company with a focus on helping our customers achieve great results across several key areas.

Request a free quote

We offer professional SEO services that help websites increase their organic search score drastically in order to compete for the highest rankings even when it comes to highly competitive keywords.

Subscribe to our newsletter!

There is no form with title: "SEOWP: MailChimp Subscribe Form – Vertical". Select a new form title if you rename it.

More from our blog

See all posts

Leave a Comment