Neka igra nema granica

No Comments

Neka igra nema granica”, poručuju psiholozi.

Savremeno doba karakteriše visok stepen tehnologije. Raznovrsnu tehniku i moderne uređaje ne koriste samo odrasli, već i najmlađe generacije.

Istraživanja su pokazala da je sve veći broj dece širom sveta koji slobodno vreme provodi ispred TV ekrana ili igrajući igrice na tabletu i kompjuteru. Ovakav začarani krug nikako nije dobro rešenje na duge staze. Deca postaju pasivna i nezainteresovana za otkrivanje novih veština.

Neka igra nema granica

Da bi vaši mališani bili na pravom putu ka zdravom odrastanju, neka igra nema granica, a koliki je, zaista, značaj igre u detinjstvu otkriva vam dečija igraonica Sarin Oblačak

Neka igra nema granica – posvetite deci pažnju

Deca su najlepši poklon. Bezbrižno detinjstvo ispunjeno smehom, igrom i ljubavlju je njegov najvažniji deo.

A takav svet moraju da obezbede mame i tate. Zato, dragi roditelji, ma koliko bili umorni kada se vratite sa posla, nađite vremena za igranje sa svojom decom. Jer, ono utiče na razvoj njihove ličnosti, a glavni detalj u igranju jeste podsticanje kreativnosti.

Dečija mašta može svašta, pa zato neka igra nema granica. Odnosno, nemojte dete opominjati ako je sunce obojilo crveno ili drvo plavom bojom. Pustite ga da samo istražuje svet oko sebe kroz igru.

Na žalost, nije redak slučaj da umesto da usmeravaju, roditelji ograničavaju svoje dete i njegovu igru. Na taj način oni ga, svesno ili nesvesno, sputavaju da samostalno razmišlja i donosi odluke, jer mu postavljaju pravila tokom igre.

Neka igra nema granica

Iako pružanje gotovih rešenja deluje kao prava odluka, ona, zapravo, utiče na kasniji život dece. Naime, naučnici su otkrili da postoji povezanost između rečenice “neka igra nema granica” i stvaranja mladih uspešnih ljudi.

Neka igra nema granica, jer ona je više od zabave

Igranje nije samo zabava, već sredstvo za razvijanje intelektualnih, moralnih i emocionalnih sposobnosti.

Učenje kroz igru omogućava da deca postanu spretnija, pokretljivija, preciznija. Takođe, ona stvara okruženje za susretanje sa raznim preprekama i njihovo rešavanje, što je naročito značajno za zrelo doba.

Igra koja nema granice čini mališane otvorenijim za nova poznanstva, tj. pruža im najviši stepen socijalizacije. Ovakva deca umeju da prepoznaju osećanja i stavove svojih vršnjaka. Ujedno, ona postaju komunikativnija. Te, razvijaju verbalne sposobnosti i racionalno razmišljanje. To donosi i izvesnu dozu samoupozdanja.

Upravo su dečije igraonice pravo mesto za celokupni razvoj. Jer, na jednom prostoru se mogu naći deca različitih uzrasta i različitog porekla.

Pronađite pravu igru bez granica za vaše dete

Dobra igra motiviše decu, pokreće ih na aktivnost, a igračke koje se koriste moraju da budu napravljene od kvalitetnog, izdržljivog materijala kako bi garantovale bezbednost naših najmlađih. Njih ne trebate da birate samo na osnovu dečijih želja, već i u skladu sa uzrastom.

U prvoj godini života deca prate pokrete tela odraslih. U drugoj godini shvataju kako da kontrolišu ruke i počinju lagano da istražuju okolinu, pa su za njih preporučljive igre koje vežbaju hvatanje i bacanje predmeta, kao i slaganje oblika i prepoznavanje zvukova.

Neka igra nema granica

Od treće godine deca pokazuju interesovanje za igru sa vršnjacima. Razne konstruktivne igre, zatim crtanje i pisanje su najbolji izbor za ovaj uzrast.

Igračke prilagođene uzrastu nudi dečija igraonica Novi Beograd, Sarin Oblačak. U potpuno bezbednom prostoru sve je podređeno najmlađima, a naši vaspitači su tu da paze, zabave, ali i pokrenu decu na igru bez granica koja vodi učenju.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

About us and this blog

We are a digital marketing company with a focus on helping our customers achieve great results across several key areas.

Request a free quote

We offer professional SEO services that help websites increase their organic search score drastically in order to compete for the highest rankings even when it comes to highly competitive keywords.

Subscribe to our newsletter!

There is no form with title: "SEOWP: MailChimp Subscribe Form – Vertical". Select a new form title if you rename it.

More from our blog

See all posts

Leave a Comment