Nemirna deca – Igraonica je rešenje

2 Comments

Nemirna deca su pravi izazov za vaspitavanje.

Živahno, radoznalo, brbljivo, željno da se dokazuje, samo su neke od osobina koja krase neposlušnu decu, a mnogim mamama i tatama predstavljaju noćnu moru.

U nedostatku vremena pojedini roditelji, nažalost, ne primete koliko je njihov mališan nemiran. Na to im obično skrene pažnju učiteljica kada pođu u školu. Tada, na scenu stupaju razne stroge mere koje imaju kontraproduktivno dejstvo. Iz toga razloga se očajnim roditeljima čini da njihovoj deci nema spasa.

Verovali ili ne, nemirna deca poseduju odične karakterne osobine, samo ih treba usmeriti. Koji je pravi način za to otkriva vam dečija igraonica i rođendaonica Sarin oblačak.

Da li su nemirna deca hiperaktivna?

Nije redak slučaj da danas roditelji, kada ne mogu da umire dete, kažu da je hiperaktivno. U većini slučajeva u pitanju su samo nemirna deca.

Zbog toga je veoma važno znati razliku između bezazlenih nestašluka i poremećaja pažnje. Hiperaktivnost kod dece se ispoljava na različite načine – od vrpoljenja i penjanja na opasna mesta, preko konstantnog neizvršavanja zadataka, pa do velike nametljivosti zbog koje teško sklapaju prijateljstva.

Za razliku od njih nemirna deca su, zapravo, ona koja na vreme nisu naučila šta smeju, a šta im je zabranjeno. Imajte u vidu da do 2. godine dete nije svesno svoje neposlušnosti. Tek sa 3 počinje da shvata odnos između uzroka i posledice svog lošeg ponašanja. Što znači da već u tom periodu roditelji moraju da uče decu pravim vrednostima.

Neka igra nema granica

Nemirna deca su inteligentnija

Nemirna deca imaju snažni karakter. Ona imaju potrebu da samostalno uče i otkrivaju svet oko sebe. Te se odupiru rešenjima koja im “servirate na tacni”.

Iako deluje naporno, psiholozi i pedagozi savetuju da ove mališani nikako ne trebate da sputavate. Na tu činjenicu ukazao je i akademik Vladeta Jerotić:

“Ako je dete nemirno, pusti ga, često je to inteligentno i bistro biće. A roditelji, u neznanju za mirno i poslušno dete kažu “moje dobro dete”. Ono je u stvari uplašeno i nesigurno. Zato je greška velika što nemirno dete tuku, jer mu, upravo, inteligencija ne da da se pomiri lako sa svim što mu se kaže.”

Umesto da ućutkujete i ograničavate živahnog mališana, podstičite ga da istražuje i razvija svoj karakter. A najbolji način za to jeste učenje kroz igru kojim ćete detetu približiti moralne norme, a da ga, pri tom, ne sputavate. Kao rezultat dobićete njegovu pozitivnu reakciju.

Znajte da odgovorno dete ne podrazumeva slepu poslušnost, već sposobnost da uradi ispravnu stvar zato što je prepoznalo da je to rešenje za dati problem.

Dečija igraonica – Pravo mesto za usmeravanje energije nemirne dece

Igraonica za decu je prepuna raznih igračaka, penjalica, lavirinata i drugih sprava, koje mališani nemaju u svojoj kući. Samim tim one su zanimljivije, pa će nemirnoj deci držati pažnju.

Ujedno, dečije igraonice okupljaju različite mališane. Razvijajući nova prijateljstva, stvaraju se i nova iskustva, stiču nove veštine, što je osnovna želja nemirne dece.

Upravo ovakve uslove pruža igraonica i rođendaonica Novi Beograd, Sarin oblačak. Svaki mališan je poseban, pa polazeći od njihove različitosti naše stručno osoblje kroz razne kreativne radionice za decu usmerava svakog na pravi put.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

About us and this blog

We are a digital marketing company with a focus on helping our customers achieve great results across several key areas.

Request a free quote

We offer professional SEO services that help websites increase their organic search score drastically in order to compete for the highest rankings even when it comes to highly competitive keywords.

Subscribe to our newsletter!

There is no form with title: "SEOWP: MailChimp Subscribe Form – Vertical". Select a new form title if you rename it.

More from our blog

See all posts

Leave a Comment