Pažnja – Zašto je bitno razvijati je kod dece?

No Comments

Pažnja je važna psihička funkcija koja nam omogućava da se fokusiramo na zadatak. Na nju mogu uticati motivacija, samopoštovanje, senzorna osetljivost, vežba, teškoće sa jezikom i mnogi razvojni problemi.

Kao i ostale psihičke funkcije, i pažnja se razvija, i to od malih nogu. U ovom blogu saznajte koja je bitna uloga pažnje i zašto je bitno razvijati je kod dece.

Naša igraonica je uvek tu da ponudi kreativno rešenje, koje je pritom i veoma zabavno, zato smo mi vaš najbolji izbor za proslavu dečijih rođendana.

Zašto je pažnja bitna i kada se javljaju problemi?

Efektivna pažnja je ono što nam omogućava da isključimo irelevantnu stimulaciju kako bismo se fokusirali na informacije koje su važne u određenom trenutku. To takođe znači da smo u stanju da zadržimo pažnju, što nam onda dozvoljava da se angažujemo u zadatku dovoljno dugo da ga rešimo. Iako ovo nije uvek lako, ponovljena vežba je ključna za razvoj veština.

Međutim, mnogo dece se susreće sa poteškoćama u usmeravanju i održavanju pažnje. To ne mora odmah da znači da deca imaju problem, ali definitivno može izazvati promene u školi i svakodnevnom životu.

pažnja dečija igraonica Sarin Oblačak 2

Na primer, deca mogu redovno kasniti u školu ili izbegavati da rade domaće zadatke. Ovo je od strane roditelja često protumačeno kao lenjost i neodgovornost, a zapravo se radi o nečemu sasvim drugom.

Problemi sa pažnjom su stvarni, i to ne znači da se deca ne trude ili da nisu inteligentna. To takođe ne ukazuje na to da su nezainteresovani ili lenji, čak i ako se čini da je tako. Oni možda zaista žele da se fokusiraju na nešto, ali jednostavno ne uspevaju.

Stres je bitan faktor koji uzrokuje nedostatak pažnje. Kada deca prolaze kroz stresne situacije, to može da uticati na fokus i koncentraciju.

Kako razvijati pažnju kod dece?

Bez obzira na to šta je uzrok problema sa pažnjom, postoji mnogo načina da pomognete vašem detetu.

Za početak, pomozite vašem detetu da usvoji dobre radne navike, i da se drži te dnevne rutine. To se odnosi na mesto i doba dana koje je predviđeno za učenje, jer to pozitivno utiče na koncentraciju. Korisno je i pravljenje plana aktivnosti, i usvajanje dobrih metoda učenja, poput podvlačenja važnih pojmova, ponavljanja naglas i prepričavanja. Naravno, ne zaboravite da pohvalite svog mališana i njegov uloženi trud.

Igraonica se pokazuje kao sjajan način da se poboljša i razvija pažnja, čak i kada su u pitanju izuzetno nemirna deca. Kreativne i sadržajne aktivnosti, koje čine osnovu programa za mališane, uspevaju da probude pažnju kod dece, jer naši profesionalni animatori uvek znaju kako da kod njih probude pravi avanturistički duh.

pažnja dečija igraonica Sarin Oblačak 3

Posebno se izdvajaju kreativne radionice, koje predstavljaju savršen spoj igranja i učenja koje je pritom neverovatno zabavno i uzbudljivo. Ovo je sjajno rešenje za svu decu, a naročito pomaže mališanima sa Daunovim sindromom da se uključe u interakciju sa svojim vršnjacima i na taj način kvalitetno socijalizuju.

Uživanje u igri bez granica je „most“ koji povezuje svu decu, jer se trudimo da im pružimo sve što im je potrebno.

Dečije žurke u igraonici su najbolja stvar za vaše mališane, zato odaberite igraonicu Sarin Oblačak i pokrenite zabavu!

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

About us and this blog

We are a digital marketing company with a focus on helping our customers achieve great results across several key areas.

Request a free quote

We offer professional SEO services that help websites increase their organic search score drastically in order to compete for the highest rankings even when it comes to highly competitive keywords.

Subscribe to our newsletter!

There is no form with title: "SEOWP: MailChimp Subscribe Form – Vertical". Select a new form title if you rename it.

More from our blog

See all posts

Leave a Comment