Uticaj igre na samopouzdanje deteta

No Comments

Uticaj igre na samopouzdanje deteta je veoma bitan, i to iz više razloga.

Igra pruža deci mogućnost da se u bezbednom okruženju suoče sa izazovima. To pomaže da se poveća njihovo samopouzdanje i izgradi samopoštovanje, koji su nužni za normalan razvoj ličnosti. Osim toga, samo igranje doprinosi poboljšanju samopouzdanja jer se tokom igranja oslobađa endorfin, koji je poznat kao hormon dobrog raspoloženja.

Igraonica Sarin Oblačak vam u ovom blogu otkriva sve što ste želeli da znate o pozitivnom uticaju igre na samopouzdanje vašeg deteta.

Zašto je samopouzdanje važno?

Samopouzdanje je pokretačka snaga svega što radimo, i jasno je da se ono gradi od malena. Od malih nogu se, zapravo, postavljaju osnove ličnosti.

Bez samopouzdanja postajemo uplašeni povodom svake odluke koju treba doneti i ne osećamo se sposobno da rešimo probleme, a to dovodi do izolacije i povlačenja u sebe. Na primer, deca sa niskim samopouzdanjem smatraju da je interakcija sa drugima teška, da će ih drugi maltretirati i ismevati. Zbog toga propuštaju mogućnost da se kvalitetno socijalizuju i oprobaju u širokom spektru aktivnosti.

uticaj igre na samopouzdanje deteta Sarin Oblačak 2

Jedan od načina da se prevaziđe ovaj problem, koji često dovodi do stresa kod dece, jeste igranje u igraonici. Tu se najviše vidi uticaj igre na samopouzdanje deteta. Ovo je naročito bitno kada su u pitanju deca sa Daunovim sindromom, koja već imaju problem sa samopouzdanjem jer smatraju da su drugačija od drugih. I to, nažalost, to u negativnom smislu. Naša igraonica je mesto gde se prevazilaze razlike i grade prijateljstva. Osim toga, pružamo vam obilje mogućnosti za učenje, ali i zabavu. Pronašli smo način da to spojimo a rezultat su kreativne radionice, koja pozitivno utiču na intelektualni, emotivni i socijalni razvoj.

Uticaj igre na samopouzdanje kod deteta u savršenom ambijentu

Kada se deca igraju, ona su fizički aktivnija, a to dovodi do razvijanja zdravih navika koje mogu zadržati tokom celog života. Osim toga, postoje i brojne suptilnije prednosti igre, koje možda nisu vidljive na prvi pogled.

Igra obuhvata širok spektar različitih iskustava koja podstiču decu da se razvijaju i napreduju, na svim planovima. Pruža im se prilika da budu maštoviti, radoznali i otvoreni prema drugima i okruženju, što su sjajni počeci. Najvažniji razvoj mozga odvija se u ranim godinama i tada je najprijemčiviji za nova iskustva. Istraživanja pokazuju da se sve ovo dešava u prvih pet godina života.

uticaj igre na samopouzdanje deteta Sarin Oblačak 3

Zato je učenje kroz igru neophodno čak i pre nego što deca krenu u školu. Pored toga, deca nastavljaju da uče kroz različite tipove igre, u školskom okruženju ili mimo njega-
Naša igraonica nudi idealne uslove za vaše mališane, jer se kod nas mogu zabaviti ali i naučiti mnoge korisne veštine koje se odnose na socijalnu interakciju sa svojim vršnjacima.

Bilo da su u pitanju dečije žurke ili proslave rođendana, budite sigurni da će vaši mališani imati sve što im je potrebno. To se odnosi i na slana peciva za dečije rođendane. Ovo je nesumnjivo velika prednost, jer nećete morati da razmišljate o pripremi hrane, niti o čišćenju nakon proslave. Najbolje je da sve prepustite nama jer ćemo se pobrinuti da vreme provedeno u našoj igraonici zaista bude nezaboravno.

Izaberite igraonicu Sarin Oblačak i pružite svojim mališanima nezaboravan doživljaj koji će uvek pamtiti sa osmehom na licu!

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

About us and this blog

We are a digital marketing company with a focus on helping our customers achieve great results across several key areas.

Request a free quote

We offer professional SEO services that help websites increase their organic search score drastically in order to compete for the highest rankings even when it comes to highly competitive keywords.

Subscribe to our newsletter!

There is no form with title: "SEOWP: MailChimp Subscribe Form – Vertical". Select a new form title if you rename it.

More from our blog

See all posts

Leave a Comment